Mi az az Étrendező?

Köszönöm, hogy érdeklődsz az Étrendező hátteréről! Gondolom, maga a fogalom sem feltétlen egyértelmű: “Ez egy márkanév, vagy egy új szakma? Mi az, hogy étrendező?”

Az Étrendező én vagyok, Huszár Zsuzsa. Vagyis ez egy személyes brand, ami több mindent is takar.

Elsősorban abban segítek a klienseimnek, hogy a számukra legtermészetesebb és legélvezetesebb módon javítsanak az egészségükön: az étkezésük helyreállításával. Ennek köszönhetően az életminőségük javulásnak indul.

Munkámban a korszerű táplálkozástudomány legfrissebb kutatási eredményeit hasznosítom és egy saját kezelési rendszer kidolgozásán is dolgozom. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez alapján a későbbiek során az étrendező akár egy foglalkozás is lehet.

CukorLabor

A munkám másik fontos területe a termékfejlesztés. Mivel a korábbi munkahelyeim nem segítették az egészséges életvitelt, ezért sajnos nálam is kialakult a cukorbetegség. Emiatt jobban fókuszáltam erre a területre és kiderült, hogy rajtam kívül még 1 millióan cukorbetegek Magyarországon. Ekkor elkezdtem cukormentes édességekkel kísérletezni és kifejlesztettem néhány terméket. Nem tudtam, fognak-e egyáltalán ízleni valakinek, ezért bármerre jártam, mindenkinek kínálgattam azokat. Fél évig voltam cukrosnéni, de a validálás után nyilvánvaló volt, hogy a piacnak kellenek az édességeim. Megszerveztem a gyártást és jelenleg kézműves technológiával, a CukorLabor gyártja és forgalmazza az édességeket, már 2014 óta.

Startup

A CukorLaborban van egy alapítótársam, akivel úgy döntöttünk, hogy továbbfejlesztjük az alapötletet és a nemzetkózi kereskedelem vizeire evezünk. Ennek a megvalósításához startupként pozícionáltuk magunkat és elkezdtünk befektetőt keresni. Ezzel egyidőben képeztük is magunkat, pl. a számos országban jelen lévő Impact HUB bécsi főhadiszállásán, az Investment Ready Programban. A képzés végén a szervezet belső versenyének dobogósai között állhattunk színpadra, és mutathattuk be a társadalmilag is hasznos vállalkozásunkat (social enterprise) a jelenlévő számos külföldi üzletember és befektető előtt.

Ugyan nem ezen az eseményen, de hamarosan találkoztunk a befektetőnkkel az Európai Uniós érdekeltségű, magyar befektető céggel, a Hiventures-szel, akikkel 2018 végén elindult az együttműködés egy inkubációs program keretében.

Csak a Mentes

Az Étrendezővel egy másik sikeres együttműködésben is részt veszek. A Csak a Mentes brand szakmai partnereként tartok előadásokat és workshopokat a az általuk szervezett  eseményeken. Azért csatlakoztam a Csak a Menteshez, mert látom a szervezők öszinte elköteleződését a mentes (=korszerűen egészséges) étkezés és életvitel hazai népszerűsítése mellett.

Ez a brand már a működésének első éve alatt nagy publicitásra tett szert a színvonalas vásáraival, ingyenes kiadványaival és a folyamatos online jelenlétével. Én örömmel veszek részt a munkájukban, mert így közösen dolgozhatunk az egészséges étkezés és életmód terén, a valóban hasznos szolgáltatások és termékek számának növelésében. Nem beszélve a hiteles tájékoztatásról, és a félrevezető internetes cikkek, félrefordítások, szakmaiatlan tanácsok elleni fellépésről.

Public speaker

A tudásomat örömmel osztom meg bármilyen fórumon vagy médiában, ezért mindig örülök a meghívásoknak. Annyira egészségtelenül él az emberi társadalom, hogy nem lehet túl sokat beszélni a helyes étkezésről.

Több rádióban is volt már lehetőségem átadni alapismereteket. Egy időben pedig az RTL Klub reggeli műsorába hivtak meg redszeresen.

Kifejezetten nagy örömmel veszek részt azonban olyan eseményeken is, ahol nyitott és érdeklődő közönségnek beszélhetek. Mint például a fentebb említett Csak a Mentes események, vagy a Vegan Sunday Market az Ankertben.

A terveim között szerepel rendszeres egyetemi előadások megtartása is.

Pályázati koordinátor

Az elmúlt évek során volt szerencsém több alkalommal részt venni az Európai Unió által létrehozott Erasmus+ pályázati programban. Ennek a célja a nemzetek közötti tudástranszfer. A közös projektekben létrehozott szellemi terméket minden résztvevő a saját hazájában hasznosítja és disszeminálja.

A KA1 és KA2 pályázatok során volt alkalmam kiismerni az EU gondolkodásmódját és elvárásait, így a vezetésemmel elkészített és beadott pályázatokat sorra megnyertük.

Mivel ezek nyilvános eredmények, rendszeresen kapok felkéréseket külföldi szervezetektől, közös pályázásra. Újabb közös pályázást egy ideig még nem vállalok, azonban pályázati koordinátorként és sikerdíjas pályázatíróként alkalmanként rész veszek egy-egy projektben.

Instagram

Az Instás profilomat CukorLabor néven találod. Gyakran teszek fel képeket a feltálalt ebédről, a kísérleti sütikről, édességekről, de van fent pár személyes fotóm is.